2014. március 19., szerda

Nem kell érteni--érezni kellKözeleg az éjfél,, egyedül ülve,  ,,leoltok minden villanyt,,becsukok minden ablakot,,elcsendesedek. 
 Halkan ,kutatok,,keresek egy szál gyertyát,,fehéret,,tisztát,,meg nem gyújtottat.
 Kimegyek a konyhába,,előveszem a reggeli kávéscsészét a konyhaszekrényből,,a kávéfőző kiöntőjéből a reggeli kávé maradékát beletöltöm,,nem melegítem meg, nehogy felverjem a házat a mikró zajával.
 Hideg, de most nem ez a lényeg,, 

 Gondolok Rá--->Életet kapott,,az, aki életet adott, aki életben tart,,erőt ad,,felemel.

  Kérte ,,maradjak,,ne menjek. 


én nemrég,,

nemrég kaptam életet,,még csak csetlek-botlok benne,,járni,,beszélni tanulok,,leverek ezt azt,,török,,kapálódzok,,sebeket ejtek,,tanulok élni. 
Ő tanít élni,,mutatja, hogy van élet,,nem kell menekülni előle,,

belépek a szobába,,csend van. síri csend,,ünnepi csend.

Szívem megtisztítom,,ünneplő ruhát ölt,,picit leülök,,,,emlékezem,,megidézem,,felidézem,,ide varázsolom,,

Alszik,,

Gondolkodik...


... gyullad egy parányi fény,,és a gyertya sercegve lángra lobban,,parányi láng,,de meggyújtja a gyertya kanócát,, parányi fények vagyunk ebben a tenger világosságban,,pici fények,,talán csak egymásnak ragyogunk,,talán csak halkan sercegünk,,bólogató aprócska lángok vagyunk,,halkan égünk egymásnak,,de hosszan,,nem csillagszóróként mely bár nagy szikrákat vet,,de hamar elég,,nem csillagszórók melyek egymástól távol égnek,,szikráznak,,hanem parányi fénnyel égő, halk gyertyák,,amelyek közel engedik egymáshoz a másikat és halkan,de sokáig pislákolnak. nem világítják be a szobát, mint  a csillagszóró,,nem szikráznak minden felé mások örömére,,apró gyertyák melyek szorosan egymás mellett égnek,,egymásért,,egymásnak,,nem másoknak,,talán nem ad akkora fényt,,talán hangtalan,,néma,,csendes és nem szór akkora szikrákat,,de nem is másoknak ég.

 Egymásnak égnek. 

Ég halkan a gyertya. ..csendben,egyedül,,sötétben,,. Elcsendesít a gyertya lángja,,hagyja hogy  gondolkodjak. 

ÉG!


Nem látványosan,,szemkápráztatva,,távolságot követelve magától,,mint a csillagszóró,,hanem csendben sercegve ég,,de közel enged,
odahajolhatok,
meg is érinthetem,,
enged,,
engedi,,
kéri,,szeretné,,Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése